Voor verwijzers

De Leefstijlinternist is een solopraktijk opgericht door Joyce Arnoldus. Zij is opgeleid als vasculair internist en biedt medisch specialistische zorg vanuit  de anderhalve lijn. Een goede en laagdrempelige samenwerking met huisartsen, diëtisten, fysiotherapeuten en andere zorgverleners is daarbij een belangrijk uitgangspunt om tot betere behandelresultaten te komen

U kunt eenvoudig verwijzen via zorgdomein

De Leefstijlinternist biedt geen acute zorg. Indien u twijfelt of u een patiënt kunt verwijzen neem dan contact op via 072-3033403 of stuur een berichtje via de Siilo app om te overleggen.

Gratis meedenkconsult voor de 1e lijn 

Joyce biedt aan huisartsen en POH’s gratis en laagdrempelig meedenkconsulten aan. Aarzel niet om even telefonisch te overleggen of via de Siilo app.

 

Verwijs indicaties

Analyse oorzaken obesitas

Dit is zinvol omdat zogenaamde verborgen dikmakers zoals medicatie, hormonale oorzaken, slaapapnoe of een belangrijke erfelijke component het resultaat van een leefstijlinterventie negatief kunnen beïnvloeden.

Specialistische behandeling van obesitas

Individuele intake en screening voor een maagverkleining of farmacotherapie vanaf een BMI 35 met comorbiditeiten of vanaf BMI 40 zonder comorbiditeiten.

Klachten of gewichtstoename na een maagverkleining of maagband Begeleiding na een maagverkleining met opnieuw gewichtstoename of klachten zoals dumping en hypoglycemieën. Een maagbandje kan in de praktijk worden gecontroleerd en afgesteld.

Chronische vermoeidheid zonder duidelijke oorzaak

Door holistisch te kijken en ruim de tijd te nemen kunnen deeloorzaken van vermoeidheid worden opgespoord. Vervolgens kan een aanpak op maat worden gemaakt waardoor de patiënt handvatten krijgt om beter met de vermoeidheid om te gaan.

Diabetes mellitus type 2

Voor diabetespatiënten die specialistische begeleiding nodig hebben of gemotiveerd zijn om van hun medicatie af te komen. 

 Onvoldoende gereguleerde hypertensie

 Hypertensie waarbij behoefte is aan specialistische zorg omdat deze onvoldoende gereguleerd blijft.

Dyslipidemie en cardiovasculair risicomanagement

Onvoldoende gereguleerde hypercholesterolemie waarvoor specialistische zorg noodzakelijk is.

 Inspireren en motiveren

In de setting van de anderhalve lijn is er meer tijd en aandacht voor uw patiënt. Voor het eerste consult wordt 45 minuten ingepland. Dat maakt het mogelijk om leefstijl een prominenter onderdeel te laten zijn van de behandeling. Uitstekende vaardigheden op het gebied van motivational interviewing, positieve gezondheid en oplossingsgerichte gespreksvoering zijn haar kracht. Door het bieden van een veilige basis voor haar patiënt ontstaat er doorgaans ruimte voor verandering.

Samenwerken

Door meer met elkaar samen te werken kan de zorg een verbeterslag maken. Joyce haar missie is om met haar praktijk een vraagbaak te zijn voor zorgverleners in de 1e lijn op het gebied van obesitas. Naast haar werk in de praktijk is zij actief in het verzorgen van onderwijs voor de 1e lijn.

 

 

Inspireren – Motiveren – Samenwerken

Geen Wachtlijsten

072-3033403

info@deleefstijlinternist.nl

Frans Halsstraat 49, 1816 CM Alkmaar