Waar heb jij hulp bij nodig?

Tijdens het eerste consult nemen we de tijd om jouw situatie op een rij te zetten. Na het gesprek en lichamelijk onderzoek maak ik een voorlopige conclusie en stel ik een behandelplan met je op. Ik geef dan uitleg over eventueel vervolgonderzoek en de mogelijke behandeling. Samen bepalen we de volgende stap waarbij het uitgangspunt is dat de zorg passend is voor jouw situatie.

Maagverkleining

Een maagverkleining is een grote stap voor mensen met obesitas. Toch kan een maagverkleining bij sommigen zodanig gezondheidswinst opleveren dat dit een juiste keuze is. De zorg en begeleiding voor en na een maagverkleining kan individueel plaatsvinden bij De Leefstijlinternist met een traject op maat. De operatie zelf vindt uiteraard plaats in het ziekenhuis.  Heb je al een maagverkleining? Ik kan de nodige controles dan overnemen zodat je persoonlijk wordt begeleidt.

Hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Een goede behandeling maakt het risico op hart- en vaatziekten lager. Je kunt vaak met leefstijl veel bereiken als je een hoge bloeddruk hebt. Denk aan 5 kilo afvallen en minder zoutgebruik. Soms lukt het om medicijnen af te bouwen als je een lager gewicht en een betere leefstijl hebt bereikt.

Oorzaak overgewicht

De oorzaak van overgewicht en obesitas is complex. Naast leefstijl spelen vaak ook andere belangrijke oorzaken een rol bij het ontstaan van overgewicht. Denk aan erfelijkheid, medicatie of onderliggende ziekten. De behandeling kan beter worden afgestemd als de oorzaak duidelijk is. Een goede analyse van het overgewicht mag niet ontbreken.

Vermoeidheid

Moe ben je niet voor de lol. Iedereen wil mee kunnen doen in de maatschappij,  in het gezin, op je werk of waar dan ook. De oorzaak van vermoeidheid is vaak complex, maar wordt helaas maar al te vaak onvoldoende serieus genomen. Het werkt wel om er op een holistische manier naar te kijken, met tijd een aandacht. Door de verschillende factoren van de vermoeidheid in kaart te brengen wordt vaak duidelijk waar de ruimte zit voor verbetering. De moeheid is dan niet ineens verdwenen, maar je krijgt er wel weer grip op. Met de juiste hulp en begeleiding kan winst worden bereikt.

Maagbandje afstellen

Als je een maagbandje hebt kun je deze bij De Leefstijlinternist laten controleren en afstellen. De nodige begeleiding stem ik samen met je af. Maagbandjes worden op dit moment vrijwel niet meer geplaatst in Nederland, maar er zijn nog wel veel mensen die een maagbandje hebben

Diabetes type 2

Bij diabetes type 2 is vaak veel te bereiken met een goede leefstijl. Wist je bijvoorbeeld dat een goede nachtrust invloed heeft op je bloedglucose? Het is vaak mogelijk om medicatie af te bouwen als een goede leefstijl is bereikt. We bespreken samen wat daarvoor nodig is en maken een plan van aanpak afgestemd op jouw situatie.

Inspireren – Motiveren – Samenwerken

Geen wachtlijsten

072-3033403

info@deleefstijlinternist.nl

Frans Halsstraat 49 1816 CM Alkmaar